Baharat Firmaları
Kökleşik Türk mutfağında geniş olarak kullanılan baharatlar sofralara baharat katar. Baharat, köklü düni ile Türk ısırmak irfanünün merkezinde yan almaktadır. Baharat veya ana malzeme olarak yemeklerde, şirinlarda, turşularda, reçellerde özellikle tutulmak üzere katı çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, sıklıkla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan yalnızca bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çtay baharat umumi olarak her yemekte uygunluklarına nazaran kullanılmaktadır. Baharatları ısırmak pişirirken kullanabilir veya yemekten sonra demleyebilirsiniz. Normal yemeklerde haklı oranlarda kullanabildiğiniz hin, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlamlar. Hassaten doğanın deposundan mevrut baharatların iyileştirici tesiri başüstüneğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en sağlamlıklı besinlerin başlangıcında hasılat. Bütün bu özelliklerin üstı düzen yemeklerinizi biraz değiştirmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli baharat çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, zevk, renk veya kullanma amacı kadar farklı alanlara nazaran farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yakın baharat çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Baharat adları, hazırlanışlarındaki ana bileşenle elden ilişkili olma eğilimindedir. Kök olarak baharat çeşitleri fiziksel özelliklerine nazaran toz, kuru ve taneli tutulmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak aşina en geniş baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü baharat aynı zamanda şirinlıkları ile bilinir ancak yemeklere de eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok geniş oldukları karınin karınlerinde renk farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi alelumum safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve alelumum ısırmak pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar koca ölçüde nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar manca ve karıneceklerde kullanılır. Özellikle baharat karışımları ile şifalı karınecekler hazırlayabilirsiniz. Geniş toz baharatlar beyninde üçüncü renk sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu veya turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları beyninde köri, zerdeçkırmızı, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Baharat çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bu tarz şeylerin üstı düzen yeryüzünde daha katı çok baharat bulunmaktadır. Gördüğünüz kadar baharatlar, farklı binaları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Hassaten temelı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının asıl nedeni hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetineşeli ve özel muamele gerektiren sıkı ve sert tatlar oldukları karınin çoğunlukla küçümencik miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mai haşhaş veya zahter kadar baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem epey şifalı hem de özellikle şirinlarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında değerlendirilebilecek sair baharatlar ise baharat karışımlarıdır. Bu karışımlar, ansızın bir küme baharatın mütenasip oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Ekseri ete zevk karıştırmak kadar fakatçlarla kullanılmaktadır. Hassaten bu baharat karışımı ile etinizi pişirmeden önce büsbütün baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çtay baharat Türk mutfağında çok giranbaha bir yere sahiptir. Bu yedi baharat, Anadolu sınırları zarfında en geniş kullanılan tatlar beyninde yan almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Pıtrak kullanımları sebebiyle yiyeceklerde yalnız üstelik edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört ön pozitifrırlar. Anadolu mutfağında son radde uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çtay, alelumum bir arada baharat seti olarak satılmaktadır. Özellikle Maşrık ve Güneydoğu Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olan toz veya pul kadar biber bazlı baharatlar yalnız yalnız tüm yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi karınin süs biberi adı maruz özel bir biber türü gerektiren bu baharat türü, sağlamlıklı binasıyla da nazar dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlamlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, örgensel baharat ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi asıl baharat beyninde yan düzlük hem de Güneydoğu Anadolu ile özdeşleneşeli ve biber özü karıneren bir sair baharat ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının cevahirı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu baharat, sair biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle yalnız üstelik edilir. Hassaten inciticilığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharatın karışımı olan ancak farklı bir binaya sahip olan baharat Poy Spice’dir. Poy baharatı, özellikle kahvaltıda alelumum savuşmak ve zeytinyağı ile tüketilen sağlamlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak karınin Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Anadolu mutfağının bahtı Seven Spices
Yedi baharatın belki de en aşina üyesi olan karabiber, hem adet hem de toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz zehir et ürünlerinde elden pişmiş gıdaların üzerine konularak geniş olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü baharat, har iklimlerde yetineşeli karabiberlerden binalır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kadar ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları sebebiyle karabiber üretimi karınin mükemmeldir. Hassaten yiyecekğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin asıl yapısını oluşturur. Hem karabiberin hem de tahılın en faydalı yanü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle akıllıca miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi baharat beyninde bir değişik baht olan kekik, geniş bir kullanma düzlükı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları zarfında bereketli oranda yetişmesi, kekiğin birşu denli varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Keyif sözcük konusu başüstüneğunda, birşu denli katkısı olan benibeşer beden sistemi karınin iyidir. Kekik otu kadar temelı çkamer türleri günün sonunda yorgunluğu çıkarmak karınin eksiksiz gelebilir. Bir sair baharat ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en yüzü sıcak baharatlarından biri başüstüneğu karınin Anadolu’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde et ürünlerine lezzet katan bu baharat yalnız yalnız her yemekte kullanılabilir. Baharatın karınindeki esanslara bağlamlı olarak farklı neticelara eksiksiz gelebilmektedir. Bu açıdan karınerik ve hammaddelere nazaran uzmanlardan hamil alarak ürünleri dağıtırken kullanma önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe asıl direği olan baharat çeşitleri ve aşhane kullanımları, haklı orantıda ve haklı oranda kullanıldığında her yaştan kullanıcıya eksiksiz gelebilir.
Olağandışı ve fırtınalı baharatlar
Sayısız baharat çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın üstı düzen karışım binasına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini kırmızııyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, alelumum birkaç baharatın ve bu baharatlara haremlik fail aromatik otların karışımıdır. Oldukça popüler olan bu karışımlar hem pratik hem de lezzetli çözümlerdir. Popülerliği sebebiyle adından sık sık sözcük ettiren karışım ise Tuzot baharat çeşitleridir. Tuzot baharatını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her hin üstınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi aculca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Fakat birşu denli farklı baharat karınerir. Türk köftesine adını veren en asıl maddelerden biri de bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap kadar yiyeceklerde geniş olarak kullanılan bu ürün sayesinde hem damağınızda zevk bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem de yiyecekleri daha hızlı sindirir ve sağlamlıklı bir ısırmak yersiniz. Bir sair fırtınalı baharat ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ekşi tadı sayesinde özellikle salatalar karınin uygundur. Fakat sumak baharatı alelumum salatalarda, çorbalarda veya et yemeklerinde kullanılır. Ne sutaşşların tabii özlerinde antioksidan karınerdiğini merak ediyorsanız ürün kiminda inceleyebilirsiniz.
baharat
baharat firmaları
toptan baharat